Materiaal & milieu


Timmerbedrijf eKozijn heeft het milieu en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo worden alleen houtproducten die het keurmerk FSC dragen. Ook stucen met leem, één van de oudste bouwmaterialen, is een duurzame oplossing die eKozijn voor u kan uitvoeren.

Stucwerk met leem

Wilt u eens wat anders dan structuur op uw binnenmuren? Denk dan eens aan leemstuc. Leem behoort tot de oudste bouwmaterialen in de geschiedenis van de mens. Het zit in de grond onder de teeltlaag en het bestaat grofweg uit zand, klei en silt. Leem is van oudsher een bouwproduct dat alom aanwezig is en daardoor relatief gemakkelijk te winnen. Meer informatie over leemstuc vindt u hier.

Isolatie met hennep

In vergelijk met gangbare isolatiemethoden met b.v. steenwol, is isoleren met hennep een milieuvriendelijke variant. Isolatiemateriaal van natuurlijke hennepvezel wordt zowel in de bouw als door de doe-het-zelver gebruikt. Isolatie met hennep wordt meestal in matvorm van verschillende dikten geleverd en is geschikt voor warmte -en geluidsisolatie van daken, muren en vloeren. Isolatie met hennep is het ecologische alternatief voor conventionele isolatiematerialen en groeit in Nederland. De verwerking van deze isolatie is schoon en stofarm. Het materiaal is verdraagzaam voor de huid zonder dat je er jeuk van krijgt.

Isolatie is met hennep is een kwaliteitsproduct met een hoge isolatiewaarde. De isolatie kenmerkt zich door uitstekende technische eigenschappen en voldoet aan de Europese technische toelatingseisen en DIN-normen met certificaten. Hennepvezel heeft een goede vochtopname -en verdelingseigenschappen waardoor een optimale vochtregulatie ontstaat. Omdat hennepvezel geen eiwitten bevat is heeft het materiaal geen chemische behandeling tegen ongedierte nodig. Vraag bij ons naar de mogelijkheden van het isoleren met hennep.

Hout met FCS-keurmerk

FSC-keurmerk

FSC-keurmerk

Hout met een FCS-keurmerk is hout uit goed beheerde bossen. Als u hout met het FSC-keurmerk koopt, weet u zeker dat het niet illegaal gekapt is. Zo helpt u mee de natuur te beschermen. U herkent dit hout aan het FSC-logo. Dit staat op het hout(product) of op de label die aan het hout(product) hangt. FSC-hout is er in allerlei soorten: van grenen, vuren tot tropisch hardhout. En in allerlei producten: van tuinmeubelen, tot kozijnen tot parketvloeren.